Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

- κουνουπίδι βραστό που έχει μείνει.
- τυρί γκούντα τριμμένο
- ροκφόρ λίγο σε ποσότητα
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Αν δεν υπάρχει κρέμα γάλακτος τότε μπορούμε να βάλουμε γάλα και βούτυρο.


Εκτέλεση

Σε πυρέξ στρώνουμε το κουνουπίδι στραγγισμένο.


Το λιώνουμε με πιρούνι.
Βάζουμε τα τριμμένα τυριά.
Ρίχνουμε μια κρέμα γάλακτος .
Αν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος τότε βάζουμε γάλα και βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για κανένα μισάωρο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου