Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

από την Anatoly Fotiadou

Υλικά

- 1 ποτήρι χλιαρό νερό 
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 
- κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο
-  αλεύρι όσο πάρει 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και πλάθουμε μια ζύμη μαλακή τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.

Παραλλαγές
Μπορούμε να αρωματίσουμε την ζύμη μας με σκόρδο η με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου