Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια άσπρα μεγάλα
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
-μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί τριμμένο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την φλούδα του.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από κάθε μανιτάρι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και το μπέικον.



Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με λίγο νερό να μαραθούν.
Προσθέτουμε το μπέικον και τον μαϊντανό.
Όταν μαραθούν όλα μαζί τότε προσθέτουμε το λάδι να τσιγαριστούν για λίγο.



Τότε προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και το ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Βάζουμε ανάποδα τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι και γεμίζουμε το κενό των μανιταριών με την γέμιση μας.
Τα σκεπάζουμε με μπόλικο τυρί και σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.



Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  20 -25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου