Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ-ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΛΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια βρώμη
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 150 γραμμάρια βουτύρου (προσωπικά χρησιμοποίησα λάδι
- 5-6 κουταλιές χαρουπόμελο
- 2-3 κουταλιές νερό
- 6 κουταλιές ζάχαρη καστανή(προσωπικά την αντικατέστησα με φρουκτόζη μειώνοντας φυσικά την ποσότητα)


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.



Σε ένα μπρίκι βάζουμε το λάδι το νερό και το χαρουπόμελο να ζεσταθούν ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.



Αδειάζουμε τα υγρά μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Όταν ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους τότε φτιάχνουμε τα μπισκότα μας.
Έχουμε απλώσει λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας.



Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα φυλάξουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου