Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΧΟΧΛΙΟΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ

από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- χοχλιοί
-  φρέσκα κρεμμυδάκια
-  σπανάκι
-  σέσκουλα
-  μάραθο
-  άνηθο
-  αλατοπίπερο
-  λάδι
 -  3 φρέσκιες ντομάτες


Εκτέλεση

Αγοράζουμε τα κρητικά σαλιγκάρια στο διχτάκι , τους γνωστούς χοχλιούς . Αυτοί είναι έτοιμοι , ταϊσμένοι . Δεν χρειάζεται να τους βάλουμε αλεύρι . Το στόμιο τους κλείνει μια μεμβράνη την οποία καθαρίζουμε , όπως και τα κελύφη , ένα, ένα. Πάρτε και καμιά καρεκλίτσα γιατί είναι αρκετοί . 
Μετά τους ρίχνουμε σε κρύο νερό . Σιγά σιγά βγαίνουν . Όσοι δεν βγουν είναι μακαρίτες. Πέταμα . Τους ρίχνουμε μετά σε καυτό νερό για 2 λεπτά το πολύ . 
Δεν είναι απαραίτητο αυτό το βήμα . Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε καλά τα σαλιγκάρια με την κοιλιά , μπούμπουρα . Γι αυτό και μπουμπουριστοί . 
Στη συνέχεια ρίχνουμε φρέσκα κρεμμυδάκια σπανάκι , σέσκουλα , μάραθο και άνηθο , να τσιγαριστούν και αυτά όλα μαζί . Αλατοπιπερώνουμε , λαδάκι και τέλος ρίχνουμε 3 φρέσκιες ντομάτες . Σε μισή ώρα το φαγητό έτοιμο . 
Οι χοχλιοί είναι εξαιρετικά νόστιμα σαλιγκάρια με γλυκιά γεύση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου