Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑΣ ΦΕΤΑΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ραβιόλια που έχουμε βράσει
- παστό Μάνης κομμένο σε μικρά κομμάτια
- σάλτσα φέτας (βλέπε στα αρχεία <<σος - ντρέσινγκ>>)
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
-καυτερό κοκκινοπίπερο για όσους το θέλουν καυτερό


Εκτέλεση

Έχουμε βράσει τα ραβιόλια.
Κόβουμε το παστό σε μικρά κομμάτια



Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα φέτας.



Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ραβιόλια και προσθέτουμε το παστό με όσο λάδι κρατάει επάνω του.
Σερβίρουμε και περιχύνουμε τα ραβιόλια με την σάλτσα φέτας.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου