Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- λίγο γάλα
- λάδι
- ξύδι ελάχιστο)
- φέτα
-διάφορα αρωματικά χόρτα ανάλογα τι μας ταιριάζει (άνιθος,μαϊντανός,ρίγανη κλπ)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το γάλα με την λιωμένη φέτα  και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αρωματικό φυτό που προτιμούμε.
Ταιριάζει με:
- ζυμαρικά
- κοτόπουλο
- σαλάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου