Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

από την Μαρία Κοσμοπούλου

Υλικά
-   2 ½   κιλά αλεύρι Robin Hood
-  500 γρ βούτυρο φυτίνη  
-  700 γρ ζάχαρη
-  9 αυγά
-  1 ½ ποτήρι γάλα
-  ½ καλούπι μαγιά νωπή
-  μαστίχα
-   1 φακελάκι μαχλέπι

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι για να γίνει πηχτός χυλός.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα  με την ζάχαρη με το μίξερ, με το γάλα καυτό και το μισό βούτυρο λιωμένο ζεστό. 
Ρίχνουμε το μαχλέπι και την μαστίχα κοπανισμένα, λίγο αλάτι, την μαγιά, και μετά λίγο λίγο το αλεύρι.
Αλείφουμε τα χέρια μας με το υπόλοιπο βούτυρο  και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και λεία.



Καλύπτουμε την ζύμη με κουβέρτα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .
Μετά το πλάθουμε όπως θέλουμε.  Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 100 βαθμούς αρχικά και μόλις φουσκώσουν πολύ ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα συνολικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου