Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ



Υλικά
 -  2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
-  1 1/4 ζάχαρη
-   1 κουτ γλυκού baking powder
-  τριμμένη μαστίχα Χίου
-  1 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
-   1 κουτ γλυκού σόδα .
Για το σιρόπι
-   2 κούπες ζάχαρη
-   1 1/4 νερό
-   2 κουτ σούπας λεμόνι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μαζί και μετά τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα μας .
Το στρώνουμε σε ταψί 35 εκατ ,που έχουμε βουτυρώσει καλά και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει .
Το χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε και μισό αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 νερό και 2 κουτ σούπας λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά μετά τις φυσαλίδες που θα κάνει Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Μόλις ψηθεί το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το σιρόπι όλο σιγά σιγά .
Αυτά είχα να πω για το πολίτικο Σαμαλι . 
Από γεύση ... Περιμένω να κρυώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου