Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΣΕ ΒΑΖΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- παντζάρια (μόνο τα γογγύλια)
- ξυδόνερο για τα βάζα
- σκόρδα βρασμένο
- αλάτι
- ζάχαρη


Εκτέλεση

Βάζουμε τα παντζάρια που έχουμε καθαρίσει και πλύνει να βράσουν σε μια κατσαρόλα.
Όταν τρυπιούνται με το πιρούνι που σημαίνει ότι είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά
και τα στραγγίζουμε.
Όταν κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Τα βάζουμε μέσα στα βάζα τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει  και προσθέτουμε το σκόρδο.
Έχουμε ετοιμάσει το νερόξυδο και γεμίζουμε τα βάζα μέχρι πάνω προσθέτοντας 1 κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά αλάτι χοντρό.
Κλείνουμε τα βάζα μας και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που στον πάτο έχουμε βάλει πετσέτα ώστε να μην σπάσουν ακουμπώντας τα βάζα κατευθείαν στον πάτο.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός τα αφήνουμε περίπου 7 με 8 λεπτά.
Τα βάζα τα βάζουμε με το καπάκι προς τον πάτο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου