Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

από την Vana Kleanthi

Υλικά 
Για το σιρόπι
-  2 ποτήρια νερού ζάχαρη
-  1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-  2 ποτήρια νερό 
-  2-3 βανίλιες 
-  ξύσμα πορτοκαλιού(εγώ έβαλα και ξύσμα μανταρινιού)
-   λίγες σταγόνες λεμόνι στο τέλος 
Για την κρέμα
-   1 φλιτζάνι ζάχαρη
-   1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο 
-  4 αυγά
-  1 γιαούρτι στραγγιστό
-  1 φακ μπεικιν πάουντερ
-  ξύσμα πορτοκαλιού



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να  κρυώσει βράζουμε 3-4 λεπτά( δεν ξεχνάμε τις σταγόνες λεμονιού στο τέλος) .
Το φύλλο το έχουμε βγάλει από το ψυγείο πιο νωρίς να ξεραθεί το θρυμματίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά ,το γιαούρτι, το μπέικον και το ξύσμα πορτοκαλιού.




Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και βάζουμε μια στρώση φύλλα ανακατεμένα το μισό μείγμα ,φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Βγάζουμε χαράζουμε και σιροπιάζουμε.(μην ξεχνάμε το ένα πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο)


Και μετάααα απολαμβάνουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου