Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΤΥΡΟΖΟΥΛΙ


από την Natassa Efentakis



Υλικά

-  3 κιλά γάλα πρόβειο ή αίγιο
-  2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-  1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο ξύδι



Εκτέλεση

Με πρόβειο (ή αίγιο) γάλα.Βάζεις το γάλα με το  αλάτι ,να βράσει και μόλις αρχίσει να φουσκώνει σβύνεις τη φωτιά και προσθέτεις μισό ποτηράκι του κρασιού άσπρο ξύδι Ανακατεύεις λίγο απαλά και μετά αρχίζεις να μαζεύεις το τυρόπηγμα με τρυπητή κουτάλα σε καλούπι ή σε σουρωτήρι όπου θα μείνει 8-10 ώρες να στραγγίξει.
Τρώγεται φρέσκο αλλά μπορεί και να ξεραθεί γυρίζοντάς το καθημερινά και πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι χονδρό τις πρώτες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου