Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φέτες σολομού
-μουστάρδα
-λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-άνηθος
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-ξύσμα ενός λεμονιού
-χυμό λεμονιού
-χυμό πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Πλένουμε τις φέτες του σολομού και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Έχουμε ετοιμάσει την μαρινάδα και αφού έχουμε αλατοπιπερώσει τις φέτες τις περιχύνουμε με την μαρινάδα και τις αφήνουμε για καμιά ώρα να μείνουν.


Τοποθετούμε την κάθε φέτα σε λαδόκολλα και από πάνω ρίχνουμε λίγο από την μαρινάδα.


κλείνουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου