Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΣΟΣ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικα


- ξύσμα λεμονιού
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ένα κουταλάκι μουστάρδα
- μια κουταλιά ζάχαρη η μέλι να την γλυκάνει και προαιρετικά αν θέλετε για να γίνει πιο παχύρευστο το ντρεσιν μπορείτε να προσθέσετε λίγο ταχίνι!!

Εκτέλεση

Χτυπάμε ολα τα υλικά μας και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού
Χρήση
-κοτοσαλάτες
-σαλάτα του Καίσαρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου