Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ

από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά

- σοκολάτα λευκή
-  σοκολάτα  γάλακτος
-  κουβερτούρα.
-  αμύγδαλα ανάλατα, η φουντούκια.

Εκτέλεση
Ψήνουμε για 10 λεπτά τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο.(συνήθως το κάνω όταν ψήνω ψωμί για να μην ανάβω φούρνο για τόσο λίγο και τα διατηρώ σε γυάλινο βάζο)
Σε τεφάλ τηγάνι βάζω ζάχαρη και κάθομαι από πάνω μέχρι να καραμελώσει, προσοχή όχι να μου καεί.
Ρίχνω μέσα τους ξηρούς καρπούς και μετά σε ένα αντικολλητικό χαρτί παίρνω το κουτάλι και το στρώνω.


Σε καμιά ώρα αυτό έχει γίνει κόκαλο και το σπάω με τα χέρια μου ξεχωρίζοντας 2 με 3 άντε το πολύ 4 μαζί.
Το καραμέλωμα των ξηρών καρπών μπορεί να παραλειφθεί γίνονται εξίσου ωραία.
Μετά σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνω τις σοκολάτες χωριστά την κάθε μία βουτάω μέσα τους ξηρούς καρπούς και τους αραδιάζω πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί.


Μόλις κρυώσουν δοκιμάζω καμιά δεκαριά να δω αν πέτυχαν , τα υπόλοιπα τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου