Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ


από την Κυράννα Πέλλα
 
 Υλικά

5 πορτοκάλια μόνο την σάρκα
-  1 ποτήρι ηλιέλαιο
-  ½ κιλό αλεύρι
-  1 ½ ποτήρι ζάχαρη
-  1 ½ ποτήρι νερό
-  1 μπέϊκιν πάουντερ
-  ½ κουταλάκι σόδα φαγητού
 
Εκτέλεση
Παίρνουμε την σάρκα των πορτοκαλιών και με το νερό τα αλέθουμε στο μούλτι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε  όλα τα υλικά μαζί με την πορτοκαλόσαρκα και τα ανακατεύουμε με το μίξερ.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου