Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

από τον Stelios Kalaitzidis

Yλικά
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
- 200 γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά  
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε το 1/3 των μακαρονιών κυκλικά.
Πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 2/3 των μακαρονιών, των τυριών και του ζαμπόν (1 κάθε φορά), πάντα κυκλικά.
Χτυπάτε το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε τα μακαρόνια.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε για 20 λεπτά. 
Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου