Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΚΡΑΣΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

από την Maria Kaparaki

 Υλικά

- 1/2 ποτήρι νερού κρασί (άσπρο, ροζέ ή κόκκινο)
- 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερού μείγμα ελαιόλαδου και σπορέλαιου
- ελάχιστο αλάτι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
- ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα

- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το σουσάμι. 
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και αφού ανακατέψουμε αλεύρι με μπέικιν, τα προσθέτουμε κι αυτά.
Φτιάχνουμε ζύμη μαλακή και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. 
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου.


Από το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται και το χρώμα που θα πάρουν.
Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου