Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

από την Eleni Margel Lou
 Υλικά

-  ½  κιλά σπαράγγια κομμένα και καθαρισμένα
-  ½  κιλό πατάτες
-  2-3 καρότα κομμένα
-  1 κρεμμύδια κομμένο
-  1 κουταλιά βούτυρο η μαργαρίνη
-  σπιτικά κρουτόν με σκόρδο.

Εκτέλεση
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά να μαλακώσουν
Τα περνάμε έπειτα από το μουλτι και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο να πάρουν μια δυο βράσεις
Σερβίρουμε με σπιτικά κρουτόν σκόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου