Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΤΥΡΟΠIΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

από την Ioanna Zagkla
Υλικά
-  2 φλιτζάνια αλεύρι
-  2 αυγά
-  1 φλιτζάνι λάδι
-  ½   κιλό φέτα
-  νερό
-  αλάτι

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα τουρλουμπούκι και κρατάμε μόνο λίγη τριμμένη φέτα για το τελείωμα!
Έχουμε λαδώσει το ταψί μας, ρίχνουμε το χυλό μας και  από πάνω λίγη από τη φέτα μας και λαδάκι.


Αν θέλουμε βάζουμε και τριμμένη φρυγανιά. 
Έτοιμο!!! 
Καλή επιτυχία, εύκολα, γρήγορα και φτηνά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου