Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-κιμάς σόγιας
-μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
-πατάτες κομμένες σε φέτες
-κολοκύθια κομμέμνα σε φέτες
-κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ντομάτα ψιλοκομμένη
-αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
-φρυγανιά τριμμένη
-μπεσαμέλ έτοιμη
-καρυκεύματα που βάζουμε στον κιμά


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τον κιμά σόγοας σύμφωνα με τις οδηγίες.



Τον ξεπλένουμε καλά και τον ετοιμάζουμε όπως τον κανονικό κιμά στην κατσαρόλα.



Έχουμε τηγανίσει η ψήσει στο γκρίλ τα λαχανικά μας ανάλογα με τα γούστα μας και ετοιμάζουμε τον μουσακά μας.




Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πατάτες,τα κολοκύθια και προσθέτουμε τον κιμά σόγιας.



Από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες και σκεπάζουμε με μπεσαμέλ που την πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Τον ψήνουμε στον φούρνο για καμία ώρα

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου