Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΑΣΚΑ (ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ)

από την  Vana Kleanthi
 
 Υλικά
-  μπράσκα (πεσκανδρίτσα)
-  πατάτες
-  κολοκυθάκια
-  καρότα
-  κρεμμύδια
-  σέλινο
-  ελαιόλαδο
-  λεμόνι
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  ρίγανη
 
Εκτέλεση
Έβρασα πρώτα τα ψάρια, τα έβγαλα και στο ίδιο νερό έβρασα τα λαχανικά. 


Όταν έγιναν τα άλεσα όπως ήταν στη κατσαρόλα και  πρόσθεσα καθαρισμένο το ψάρι και τα άφησα να βράσουν για λίγο .


Τέλος έβαλα ελαιόλαδο λεμόνι αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Η μπράσκα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι πεντανόστιμο και μπορείς να το μαγειρέψεις με όλους τους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου