Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

από την Evi Nikolaidou


Υλικά
-  500 gr φύλλο κρούστας
-  4 πολύχρωμες πιπεριές
-  2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-   2 πράσα
-   3 κολοκυθάκια
-  4 καρότα
-   500 gr μανιτάρια
-  ½  ματσάκι μαϊντανός
-   λίγος βασιλικός
-   250 gr φέτα
-   2-3 αυγά
-  λίγο γάλα για την επάλειψη

 Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι(τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει πρώτα, ε;) και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. 


Αφού πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα (την έχουμε κόψει κομματάκια, όχι γκουμούτσα) και τα φέρνουμε μια δυο γυροβολιές στο τηγάνι. 
Όταν ζαλιστούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε, να κρυώσουν λίγο. Παίρνουμε τα φύλλα, από 2 κάθε φορά, τα πασαλείβουμε με λάδια κι απλώνουμε τα λαχανικά από τη μια άκρη στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό.
Τα βάζουμε στο ταψί, αλείφουμε με λίγο γάλα, για να πάρουν χρώμα και τα ψήνουμε.

1 σχόλιο: