Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κρέας χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θρούμπι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη γάστρα αφού πλύνουμε το κρέας του ρίχνουμε το λάδι και τα αρωματικά φυτά μας και το αφήνουμε για αρκετές ώρες να μαριναριστεί.
Την επομένη καθαρίζουμε την σούβλα μας και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια χωρίς να τα σφίγγουμε.
Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ψηλά στην ψησταριά για να ψηθεί...


Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο στην πορεία και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου