Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ




από την Eleni Margel Lou 

Υλικά

-  1 Κούπα ρύζι γλασέ
- 1/4 κιμάς μοσχαρίσιος
-  κρεμμύδι ξερό
-  άνιθος
-  μαιντανός
-  δυόσμος
-  αλατοπίπερο
-  λάδι
-  γλυκειά πάπρικα 
-   χυμός από 2-3 λεμόνια.


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τά κολοκύθια τά ανοίγουμε μέ ενα κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο ,κόβουμε πατάτες και κρατάμε και τις ψίχες από τα κολοκύθια
.

Φτίαχνουμε μία γέμιση μέ τα΄ υλικά μας και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.Αραδιάζουμε κυκλικά στήν κατσαρόλα 
Βάζουμε τήν ψιχα τών κολοκοκυθιών στόν πάτο καί ξαπλώνουμε επάνω τίς πατάτες Ρίχνουμε λάδι καί λεμόνι από πάνω καί πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Μαγειρεύουμε 45 λεπτά σε απλή κατσαρόλα η 30' σε χύτρα.



Σερβίρουμε με το ζουμί πού μας έμεινε.(Προαιρετικά φτιάχνουμε αυγολέμονο )
Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου