Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

από την Nano Ditsa

Υλικά
-  700 γρ. κρεμμύδια σε ροδέλες
-  1 ½  κ.γ. αλάτι
 -  1 ½  κ.γ. πιπέρι
-   2κ.σ. ξύδι από κρασί
-  120 γρ. βούτυρο
-  160 γρ. ζάχαρη
-  250γρ. κόκκινο κρασί
-  7κ.σ.ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. 


Προσθέτουμε το ξύδι μέχρι να εξατμιστεί Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το βαλσάμικο . Μετά προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι μέχρι να πήξει.

Καλή επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου