Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

από την   Lillyth Polednice

Υλικά για την βάση
-  1 αυγό
- 100 γρ μαργαρίνη
-  1/2 φλ ζάχαρη
-  αλεύρι μέχρι να γίνει τριφτή η ζύμη

Υλικά γέμισης
-  150 γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-  3 αυγά
-  500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-  300 γρ γιαούρτι 3,5% λιπαρά
-  1/2 φλ ζάχαρη
-  2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά για την βάση ,και στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στον πάτο του ταψιού(φόρμα 28 εκ ), και το 1/3 το βάζουμε γύρω γύρω (σαν βάση τάρτας).
Χτυπάμε και τα υλικά για την γέμιση  στο μίξερ ,και τα ρίχνουμε στη βάση 


Ψήνουμε στους 180 για 55 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου