- 3 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
και μία χούφτα ινδοκάρυδο
- 1 μπέικιν και μαστίχα Χίου
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα αλεύρι
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 βανίλια (προς το τέλος)
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαστίχα, τη βανίλια και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα και το ινδοκάρυδο, αναδεύουμε, αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40΄ περίπου.
Όταν κρυώσει κόβουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου