Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΜΠΡΙΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψωμάκια Μπριός
- τόνος σε νερό
- φρέσκο βούτυρο η βιτάμ περίπου μισό πακέτο
- ψιλοκομμένο τουρσί αγγουράκι
- 2 αυγά βραστά
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ψιλοκομμένη πιπεριά κατά προτίμηση κόκκινη αλλιώς πράσινη
- αλάτι
- πιπέρι καυτερό κόκκινο
- μουστάρδα



Εκτέλεση

Βγάζουμε το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την μουστάρδα και τα δουλεύουμε να ενωθούν.
Έχουμε στραγγίξει τον τόνο και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Έχουμε ψιλοκόψει όλα τα λαχανικά.


Ανοίγουμε τα μπριός με ένα μαχαίρι κατά μήκος και αφαιρούμε την ψύχα κάνοντας ένα λούκι όπου θα βάλουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Αλείφουμε τα μπριός με λίγο βούτυρο.


Βράσαμε τα αυγά σφικτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στον τόνο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτουμε και όσο βούτυρο έχει μείνει και το δουλεύουμε να ενωθούν.
Γεμίζουμε τα μπριός με το μείγμα  και τα ενώνουμε σφικτά τυλίγοντας τα με μια μεμβράνη.


Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για μερικές ώρες και όταν είναι να τα προσφέρουμε τότε τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου