από τον Ιωάννη Τριφύλλη (συνταγή της ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥ)
Υλικά
- μανιτάρια πλευρώτους
- Μανιτάρια σαμπινιόν
- μυρώνια
- άνηθος
- μάραθος
- κρεμμυδάκια
- κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας...(ταιριάζει φρέσκια ρίγανη η θυμάρι)
- χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια.
Τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους μέχρι να πιουν το νερό που βγάζουν.
Έχουμε πλύνει τα μυρώνια που τα κόβουμε τον μάραθο και τον άνηθο που τον έχουμε ψιλοκόψει.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό μας
Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά τους.
Θα γίνει όπως το σπανακόρυζο.
Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να πήξει η σάλτσα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαγειρίτσα το Πάσχα για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου