Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΝΙΑ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη (συνταγή της ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥ)

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- Μανιτάρια σαμπινιόν
- μυρώνια
άνηθος
- μάραθος
κρεμμυδάκια
- κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας...(ταιριάζει φρέσκια ρίγανη η θυμάρι)
- χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια.
Τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους μέχρι να πιουν το νερό που βγάζουν.
Έχουμε πλύνει τα μυρώνια που τα κόβουμε τον μάραθο και τον άνηθο που τον  έχουμε ψιλοκόψει.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό μας
Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά τους.
Θα γίνει όπως το σπανακόρυζο.
Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να πήξει η σάλτσα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαγειρίτσα το Πάσχα για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου