Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ


από την Ioanna Zagkla
και περιγραφή από την Evi Νikolaidou

Υλικά και εκτέλεση μαζί
 2 ωά(κατά προτίμηση χωρίς πουλάκια μέσα, θα αλλοιώσουν τη γεύση-η  οποία, σύμφωνα με εξομολοΉσεις της ιδίας, το τονίζω αυτό, της ΙΔΊΑΣ, ήτο εξαίρετος),
2 πιπεριές πράσινες ή του χρωματιστού ή ότι βρίσκεται τες πα μέσα σε αυτό το έρμο το ψυγείο,
τυριά διάφορα και όχι αδιάφορα(τα μουχλιασμένα καλό είναι να τα αποφύγετε, μην τρέχετε βραδιάτικα),(έβαλε χαλούμι-ποιος πάει Κύπρο τώρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα κι 1 φλυτζάνι από διάφορα τριμμένα-τι είχε τρίψει;-του αδιευκρινίστου),
τσιγάρισε μανιτάρια, ένα μικρό κεσεδάκι, μου λέει(το ερώτημα αν τσιγαρίστηκε και το κεσεδάκι, παραμένει αναπάντητο),έβαλε κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι(τα εξερήμαξε τα κεσεδάκια-προσωπικά, ελπίζω να τα αφαίρεσε),
50 gr βουτυράκιον(αδιευκρινίστου προέλευσης),
100 ml λαδάκι του Θεού και της κ.Ioannas και
1 κουταλάκι μπέικιν σκόνη(το κουταλάκι θέλω, να πιστεύω, ότι δεν θεώθηκε υλικό εναπομείναν εντός ψυγείου),
300 gr αλεύρι(κι αυτό στο ψυγείο ήτο;) και
αλλαντικά, λέει, ότι έχουτε(έβαλε 4 φέτες ζαμπόν,4 φέτες μπέικον, γενικώς ότι λήγει σε -ον)
.Αφού, λοιπόν, μάζεψε ότι είχε και δεν είχε ο ψυγείος, μετά τον έκανε λαμπίκο, σε σημείο που έτριζε από την καθαριότηΣ κι άρχισε να δέρνει τα ωά! Τα χτύπησε μπολικούτσικο, έριξε το βούτυρο, αυτό της ακαθορίστου προέλευσης, το έλαιον(μύρο δεν είχε, όπως μου είπε),το γιαούρτι-σας το λέω εγώ, γιατί η ιδία έχει λαλήσει λόγω διαβάσματος: χωρίς το κεσεδάκι και μετά, επιτέλους, πέφτει και το άλευρον (μαλακόν, σκληρόν, δια όλας τας χρήσεις-Κύριος οίδε).
Τα μπουρδουκλώνει στο ανακάτεμα κι αφού τα ζαλίσει γύρα-γύρα, ρίχνει κι ότι άλλο έμεινε εκτός: αλλαντικά, τυριά κου λου που,κου λου που, άλας(όχι όλο όσο έχετε, για να δικαιολογήσετε την ονομασία ''αλμυρό κέικ'', σέρνεται και πίεση, ε;),
πιπέρι(όχι στη γλώσσα κι ας σας αρέσουν τα καυτερά, μέσα στο κέικ) κι άμα θέτε, για κερασάκι στο κέικ, λίγο ξερό δυόσμο(άμα έχουτε φρέσκο, κόψτε τον, φτιάξτε το υπόλοιπο κέικ και περιμένετε μέχρι να ξεραθεί ο δυόσμος-όχι εσείς).
ΥΣ.3. Εξεχάσθην η ζουρλή και δεν σας έγραψα,ότι όλο αυτό το αριστούργημα,που σας εξέθεσα άνωθεν,η κ.Ioanna το ψήνει κιόλας στους 180 βαθμούς,ξέρετε αυτουνού του Κελσίου(κι αυτός άλλη δουλειά δεν είχε,βαθμούς έφτιανε;) για 50'!
Αυτά με είπαν, να σας αναμεταδώσω, σας τα αναμετάδωΚα κι ελπίζω να εφάνην του ανταξίου των προσδοκιών της εμπνευσθείσης κι εκτελεσάσης τη συνταγή!

Οφείλω,ν α σας ζητήσω μία ταπεινή συγγνώμη, που σας κούρασα δις σήμερον! ΥΣ. Πωλείται ψυγείον, ολίγον μεταχειρισμένον, λαμπίκος μετά το σημερινό κέικ, εις αρίστην κατάστασηΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου