Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

από την Anatoly Fotiadou


 Υλικά
-   500-600 γρ μπαγιάτικο τσουρέκι
Σιρόπι
-   1 κούπα ζάχαρη
-  1 κούπα νερό
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
-  1 λίτρο γάλα
-   3 αυγά
-   1 κούπα ζάχαρη
-   3 βανίλιες
-   1/3 κούπας νισεστέ
 -   1 κουβερτούρα
-  1 κούπα σαντιγί
-   1/2 garni χτυπημένο για το στολισμό

Εκτέλεση
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά(μετράω μετά τον βρασμό), σε μεγάλη λεκάνη κομματιάζω σε μπουκιές το τσουρέκι κ ύστερα ρίχνω το σιρόπι και ανακατεύω καλά, μεταφέρω σε μεγάλο μπολ
Ετοιμάζω την κρέμα: χτυπάω χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, τους κρόκους με την ζάχαρη και έπειτα αναμιγνύω τα δυο μείγματα, παράλληλα βράζω το γάλα με τις βανίλιες, όταν βράσει αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα αυγά, ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς, ρίχνω κουταλιά κουταλιά το νισεστέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα μου, όταν είναι έτοιμη την χωρίζω στα 2, στην μισή ρίχνω και ανακατεύω(αφού κρυώσει)την σαντιγί, στην άλλη μισή ρίχνω την κουβερτούρα  καλύπτω τις σιροπιασμένες μπουκιές πρώτα με την άσπρη κρέμα και μετά με την σοκολατένια, στολίζω με ροζέτες από σαντιγί, μπορώ να βάλω και κερασάκια ή φιλέ αμύγδαλο
Αυτήν την φορά αντί για κουβερτούρα χρησιμοποίησα 1 σοκολατένιο αυγό των παιδιών που δεν φαγώθηκε, η σαντιγί μέσα στην κρέμα είναι προαιρετική, μπορεί να παραληφθεί, αλλά κάνει πιο ανάλαφρη την κρέμα, για σαντιγί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ή γκαρνί, ότι μας αρέσει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου