Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες για τηγάνισμα
- αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ένα κλαδάκι δεντρολίβανο


Εκτέλεση

Έχουμε κόψει τις πατάτες για τηγάνισμα.
Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο στο λάδι.
Το αφαιρούμε και μέσα σε αυτό το λάδι ψήνουμε τις πατάτες.
Βγάζουμε τις πατάτες και έχουμε χτυπήσει τα αυγά με ένα πιρούνι.
Σε τηγάνι ρίχνουμε τις πατάτες και από πάνω τα αυγά.
Όταν ψηθεί το αυγό σερβίρουμε το φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου