Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

από την  Evi Nikolaidou και Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη 3 κουταλιές
- πατάτες βρασμένες
- αυγό
- τριμμένο κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές αλεύρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλεύρι για πανάρισμα
- λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες..
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κρύο νερό.
Τις λιώνουμε  πρεσάροντας με το ειδικό εργαλείο.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.



Το αφήνουμε για λίγο να σφίξει στο ψυγείο και μετά τα πλάθουμε για να τα ψήσουμε.
Προσωπικά έκανα δύο παραλλαγές.
α) Με  ένα κουτάλι έβαλα υλικό σε λαμαρίνα που είχα βάλει λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο χωρίς τηγάνισμα



β) Στο τηγάνι αφού τα πανάρισα με αλεύρι.




Παρατηρήσεις:

Αν και ακολούθησα τις οδηγίες της συνταγής στα υλικά που έδινε, η ζύμη δεν έγινε τόσο σφιχτή για να μπορέσω να τα πλάσω.
Στην φωτογραφία της συνταγής τα δείχνει ολοστρόγγυλα μπαλάκια...Και στο τηγάνι και στον φούρνο παρατήρησα πως απλώνουν...
Μια σκέψη μου για να μείνουν πιστεύω να είναι το πανάρισμα με φρυγανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου