από την
Ioanna Zagkla
Υλικά
- 770 γρ. αλεύρι ρόμπιν ή σουπερ από φούρνο
- 200 γρ. γάλα
- 60 γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από το ίδιο πορτοκάλι
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά + 1 για το άλλειμα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι. κακουλέ
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
- φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Ρίχνω το γάλα χλιαρό, το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα,
τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη ζάχαρη, αρωματικά, αλάτι, μπεϊκιν και τέλος το αλεύρι
με τη μαγιά πάνω πάνω. Βάζω τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα
(στης tefal είναι το 6 πρόγραμμα).
Όταν αρχίσει η διαδικασία, ρίχνω λίγο από το
λιωμένο βούτυρο και περιμένω να πάρει μερικές σβούρες. Όταν αρχίσει να ομογενοποιείται,
ρίχνω σιγά σιγά και το χλιαρό βούτυρο. Η διαδικασία παίρνει 1 ½ ώρα.
Το αφήνω επιπλέον μισή ώρα και αφού έχει διπλασιαστεί
η ζύμη πλάθω τα τσουρέκια μου. Τα αφήνω σκεπασμένα για κάνα μισάωρο επιπλέον, μετά
αλείφω με αυγό με λίγο νερό μέσα, πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου και ψήνω στους 160
βαθμούς στον αέρα.
Όταν τα ξεφουρνίσω, κατευθείαν βάζω από πάνω διάφανη μεμβράνη
και τα σκεπάζω με μια πετσέτα για 5-10'.
Παιδιά, πρώτη φορά που επέτυχα τσουρέκια με ίνες και πεντανόστιμα! Χωρίς ταλαιπωρία,
χωρίς λεκάνες για πλύσιμο... Και του χρόνου! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!
Την αγάπη μου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου