Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
-  770 γρ. αλεύρι ρόμπιν ή σουπερ από φούρνο
-  200 γρ. γάλα
-  60 γρ. χυμό πορτοκάλι
-  Ξύσμα από το ίδιο πορτοκάλι
-  150 γρ. βούτυρο
-  3 αυγά + 1 για το άλλειμα
-  200 γρ. ζάχαρη
-  1 φακελάκι. κακουλέ
-  1 φακελάκι  μαχλέπι
-  1/2  κ.γ. αλάτι
-  1 φακελάκι μαγιά
-  1 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
-  φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση
Ρίχνω το γάλα χλιαρό, το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα, τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη ζάχαρη, αρωματικά, αλάτι, μπεϊκιν και τέλος το αλεύρι με τη μαγιά πάνω πάνω. Βάζω τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα (στης tefal είναι το 6 πρόγραμμα).
 Όταν αρχίσει η διαδικασία, ρίχνω λίγο από το λιωμένο βούτυρο και περιμένω να πάρει μερικές σβούρες. Όταν αρχίσει να ομογενοποιείται, ρίχνω σιγά σιγά και το χλιαρό βούτυρο. Η διαδικασία παίρνει 1 ½  ώρα.
 Το αφήνω επιπλέον μισή ώρα και αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη πλάθω τα τσουρέκια μου. Τα αφήνω σκεπασμένα για κάνα μισάωρο επιπλέον, μετά αλείφω με αυγό με λίγο νερό μέσα, πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου και ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα.
 Όταν τα ξεφουρνίσω, κατευθείαν βάζω από πάνω διάφανη μεμβράνη και τα σκεπάζω με μια πετσέτα για 5-10'. 


Παιδιά, πρώτη φορά που επέτυχα τσουρέκια με ίνες και πεντανόστιμα! Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς λεκάνες για πλύσιμο... Και του χρόνου! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους! Την αγάπη μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου