Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΓΑΛΑΤΕΡΟ

από την Κατερίνα Αλεξάκη
 
Υλικά
-  1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-  2 ποτήρια γάλα
-  2 αβγά
-  3 κύβους μαγιά (75γρ)
-  λιγάκι ρακί ή κονιάκ
-  1. 1/4 με 1.1/2 ποτήρι ζάχαρη
-  μαχλέπι
-  μαστίχα
-  ξύσμα πορτοκάλι
-  1 κιλό περίπου, αλεύρι για τσουρέκι
-  αβγό, σουσάμι για από πάνω.

Εκτέλεση
160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
γίνονται 4 ψωμιά
Αυτό κάνω πολλά χρόνια τώρα, ούτε βούτυρα, ούτε πολλά αυγά....
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου