Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ζύμη με μαγιά και αυγό (βλέπε συνταγή στις ζύμες)
- αυγό
- φέτα
- δυόσμο
- πιπέρι
- σουσάμι


Εκτέλεση

Ανοίγω την ζύμη σε λεπτό φύλλο με κόρν φλάουρ για να ανοίγει καλά και με ένα ποτήρι κόβω κύκλους πάνω στο φύλλο.
Έχω χτυπήσει το αυγό και προσθέτω την φέτα και τον ψιλοκομμένο δύοσμο και το πιπέρι.
Βάζω με ένα κουταλάκι λίγο από την γέμισή μας σε κάθε κύκλο.



Τα διπλώνω στην μέση και με το χέρι προσπαθώ να κλείσω τα τυροπιτάκια χωρίς να βγει  έξω το υλικό.
Τα βάζω σε λαδόκολλα και τα αλείφω με λάδι και τα πασπαλίζω με σουσάμι.
Τα ψήνω μέχρι ροδοκοκκινίσουν στους 170 βαθμούς στον αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου