Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι χαρουπόμελο
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκύ σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και την σόδα και μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Όταν αρχίζει να σφίγγει η ζύμη τότε την πλάθουμε με το χέρι.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αφού ανάψουμε τον φούρνο να προθερμανθεί πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Με λίγη ζύμη πλάθουμε ένα κορδόνι από το ζυμάρι και σχηματίζουμε είτε το γάμμα Θ είτε το Γ είτε το Ο.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου