Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι χαρουπόμελο
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκύ σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και την σόδα και μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Όταν αρχίζει να σφίγγει η ζύμη τότε την πλάθουμε με το χέρι.


Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αφού ανάψουμε τον φούρνο να προθερμανθεί πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Με λίγη ζύμη πλάθουμε ένα κορδόνι από το ζυμάρι και σχηματίζουμε είτε το γάμμα Θ είτε το Γ είτε το Ο.


Τα ψήνουμε για 15 λεπτά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου