από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- μια κούπα ξύδι
- μια κούπα αλάτι χοντρό
- μια κούπα νερό
- μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- διάφορα αρωματικά (μαραθόσπορο,πιπέρι,μάραθο,καυτερή πιπέρια κλπ)
- πιπεριές για τουρσί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το νερό το ξύδι και το αλάτι με την ζάχαρη.
Έχουμε αποστειρώσει τα γυάλινα βάζα που θα βάλουμε το τουρσί.
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε τα κοτσανάκια.
Στριμώχνουμε τις πιπεριές στα βάζα και τα γεμίζουμε με το νερόξυδο.
Τα κλείνουμε ερμητικά και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια βδομάδα με 10 μέρες είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου