Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- μια κούπα ξύδι
- μια κούπα αλάτι χοντρό
- μια κούπα νερό
- μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- διάφορα αρωματικά (μαραθόσπορο,πιπέρι,μάραθο,καυτερή πιπέρια κλπ)
- πιπεριές για τουρσί


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το νερό το ξύδι και το αλάτι με την ζάχαρη.
Έχουμε αποστειρώσει τα γυάλινα βάζα που θα βάλουμε το τουρσί.
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε τα κοτσανάκια.
Στριμώχνουμε τις πιπεριές στα βάζα και τα γεμίζουμε με το νερόξυδο.
Τα κλείνουμε ερμητικά και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια βδομάδα με 10 μέρες είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου