Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό ακτινίδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 1/2 του κιλού καστανή ζάχαρη
- 2 μπουκάλια βότκα
- 1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα ακτινίδια στο μπλέντερ.



Προσθέτουμε την ζάχαρη και τη βότκα.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ και μετά το σουρώνουμε.
Τότε βάζουμε το ξύλο κανέλας και  το αφήνουμε να μείνει για ένα 24ωρο στο ψυγείο στην συντήρηση.



Έχουμε αποστειρώσει μια μεγάλη γυάλα και αδειάζουμε το ποτό μας μέσα και το κλείνουμε αεροστεγώς.
Βάζουμε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.



Σε ένα μήνα το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Το μεταφέρουμε σε μπουκάλια αποστειρωμένα αφού το περάσουμε από τουλπάνι.
Πρέπει να μένει σφραγισμένο και ποτέ ξεσκέπαστο πάνω απο μισή ώρα.

Παρατηρήσεις.

- Χρησιμοποίησα καστανή ζάχαρη διότι το ποτό γίνεται πιο πράσινο.
- Αν χρησιμοποιήσουμε λευκή ζάχαρη το ποτό μας βγαίνει κίτρινου χρώματος.
- Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα φιλτράρεται..Βγαίνει πολύ θολό,και γιαυτό και χρειάζεται πολλές φορές φιλτράρισμα.
Η γεύση πολύ καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου