Υλικά
- 1 κιλό ακτινίδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 1/2 του κιλού καστανή ζάχαρη
- 2 μπουκάλια βότκα
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα ακτινίδια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τη βότκα.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ και μετά το σουρώνουμε.
Τότε βάζουμε το ξύλο κανέλας και το αφήνουμε να μείνει για ένα 24ωρο στο ψυγείο στην συντήρηση.
Έχουμε αποστειρώσει μια μεγάλη γυάλα και αδειάζουμε το ποτό μας μέσα και το κλείνουμε αεροστεγώς.
Βάζουμε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Σε ένα μήνα το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Το μεταφέρουμε σε μπουκάλια αποστειρωμένα αφού το περάσουμε από τουλπάνι.
Πρέπει να μένει σφραγισμένο και ποτέ ξεσκέπαστο πάνω απο μισή ώρα.
Παρατηρήσεις.
- Χρησιμοποίησα καστανή ζάχαρη διότι το ποτό γίνεται πιο πράσινο.
- Αν χρησιμοποιήσουμε λευκή ζάχαρη το ποτό μας βγαίνει κίτρινου χρώματος.
- Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα φιλτράρεται..Βγαίνει πολύ θολό,και γιαυτό και χρειάζεται πολλές φορές φιλτράρισμα.
Η γεύση πολύ καλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου