Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- λάδι
- φέτα τριμμένη στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
- ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- καυτερή πάπρικα


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες για μισάωρο για να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
Έχουμε βράσει την σάλτσα.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω.
Τρίβουμε την φέτα από πάνω και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου