Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλου
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- χυμό πορτοκαλιού
- 3 με 4 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι light
- λίγο βιτάμ


Εκτέλεση

Φιλετάρουμε σε πιο λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο.
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το λάδι.
Έχουμε αλείψει με κάρυ αλάτι και πιπέρι τα φιλετάκια μας και τα βάζουμε στο καυτό λάδι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τον χυμό το ξύσμα και την μαρμελάδα μέσα να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα φιλετάκια στην σάλτσα,χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το φαγητό μας για κανένα 10λεπτο μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Το σερβίρουμε με ρύζι η λαχανικά στο γουόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου