Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- πράσα κομμένες σε ροδέλες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- μια σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- 2-3 κουταλιές σόγια
- φασολάκια φρέσκα
- κουνουπίδι φουντίτσες
- μπρόκολο σε φουντίτσες
- λάχανο χοντροκομμένο
- μανιτάρια


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και ρίχνω το σκόρδο το οποίο το αφαιρώ μόλις αλλάξει χρώμα.Το χρησιμοποιώ για να πάρει μυρωδιά το λάδι.
Ρίχνω τα λαχανικά και τα ανακατεύω συνεχώς μέχρι να μαραθούν.


Όταν τα δούμε να μαραίνονται ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωθεί.
Τα λαχανικά μας έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου