Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

από το Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 180 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- το ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας νερό



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού,τον χυμό λεμονιού και το νερό. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα μεταξύ τους. 
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου