Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΣΟΦΡΙΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά
- λεπτοκομμένα φιλετάκια χοιρινά  (περίπου 0,5 εκατοστά το πάχος)
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σκόρδα σε λεπτά φετάκια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ξύδι 
- 1 φλιτζάνι κρασί


Εκτέλεση
Έχουμε κόψει τα φιλετάκια λεπτά.
Τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε.



Τα αλευρώνουμε.


Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.



Μέσα σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από τα φιλετάκια.
Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και λεπτά κομμένα σκόρδα.
Ξαναβάζουμε άλλη στρώση από φιλετάκια και ρίχνουμε πάλι μαϊντανό και σκόρδα.
Ρίχνω το λάδι από το τηγάνι αφού το σουρώσω και προσθέτω το ξύδι και το κρασί.
Το ψήνω στους 220 βαθμούς στο φούρνο.
Το σκεπάζω το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
Όταν κοντεύει να γίνει το ξεσκεπάζω να πάρει χρώμα.
Θεωρώ πως έγινε καλύτερο από την κατσαρόλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου