από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- λεπτοκομμένα φιλετάκια χοιρινά (περίπου 0,5 εκατοστά το πάχος)
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σκόρδα σε λεπτά φετάκια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1 φλιτζάνι κρασί
Εκτέλεση
Έχουμε κόψει τα φιλετάκια λεπτά.
Τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε.
Τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Μέσα σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από τα φιλετάκια.
Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και λεπτά κομμένα σκόρδα.
Ξαναβάζουμε άλλη στρώση από φιλετάκια και ρίχνουμε πάλι μαϊντανό και σκόρδα.
Ρίχνω το λάδι από το τηγάνι αφού το σουρώσω και προσθέτω το ξύδι και το κρασί.
Το ψήνω στους 220 βαθμούς στο φούρνο.
Το σκεπάζω το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
Όταν κοντεύει να γίνει το ξεσκεπάζω να πάρει χρώμα.
Θεωρώ πως έγινε καλύτερο από την κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου