Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου
 
Υλικά
-  σαλιγκάρια
-  ελαιόλαδο
-  σπανάκι
-  τσουκνίδες
-  κρεμμυδάκια πράσινα
-  δυόσμος
-  αγριομάραθο
-  παζιά
-  λάπατα
-  πάπρικα καπνιστή
-  αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με  το λάδι και προσθέτουμε τα χόρτα.


Αφού πάρουν μια βράση και αρχίζουν να μαραίνονται, προσθέτουμε και τα σαλιγκάρια μας. 


Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό ζεστό και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και σερβίρουμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου