Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΑΥΓΟΠΙΤΑ


από την Tasia Liatou
 
Υλικά
 -  6 φύλα φτιαχτά η έτοιμο για πίτες
-  1 λίτρο γάλα
-  6 αυγά
-  500 γρμ φέτα
-  500 γρμ μυζήθρα νωπή
-  2 φωλιές φιδέ ψιλό
-  1 ποτήρι κρασιού λάδι
-  αλάτι
-   πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα το λάδι αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε
Στρώνουμε στο ταψί 2 φύλα απλώνουμε λίγο τυρί, τρίβουμε λίγο φιδέ και ρίχνουμε λίγο από το αυγογαλο.

Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο στρώσεις, τέλος σκεπάζουμε με δυο φύλλα κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αυγογαλο. 
Αφήνουμε πέντε λεπτά να τραβήξει και ψήνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου