Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

από την Despoina Maraki

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας (η συνταγή υπάρχει στο αρχείο ψωμί με προζύμι)και αφήνουμε να ξεκουραστεί για καμία ώρα ,στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια όσο ένα καρύδι 
Πλάθουμε κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα αφού τα περάσουμε με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε κάπου ζεστά να φουσκώσουν. 
Παίρνουμε ένα-ένα κορδόνι χωρίς να το ξαναζυμώσουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 3-4 κομμάτια πιάνουμε το κάθε κομμάτι και τεντώνουμε ώστε να επιμηκυνθεί ομοιόμορφα, βουτάμε σε νερό και ρολάρουμε στο σουσάμι ,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-30 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου