Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

από την Eleni Margel Lou
Υλικά
-  1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-  1 ποτήρι τού νερού τριμμένο καρότο
-  1 ποτήρι τού νερού ψίχα ψωμιού (μαζί με το νερό πού την φτιάξαμε)
-  λάδι
-   αλατοπίπερο
-  από ένα κουταλάκι του γλυκού -κύμινο, κουρκουμάς, μπαχάρι τριμμένο, μοσχοκάρυδο τριμμένο και φρέσκια ρίγανη
-  2 αυγά
-  ξύδι 2-3 κουταλιές και
-  μία κουταλιά πελτέ.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τυλίγουμε  σε λαδόκολλα να γίνει ρολό. Βρέχουμε την επιφάνεια της λαδόκολας να μην καεί.
Σε φούρνο πού έχει προθερμανθεί (200 βαθμούς),ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Έπειτα ανοίγουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα άλλα 10 λεπτά ακόμα.
Συνοδεύουμε με αρακά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου