Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

από την Eleni Vasilopoulou

Υλικά
-   1kg χοιρινό άπαχο
-   3-4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
-   4 μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια
-   1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένο κόλιανδρο
-   1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο κατά προτίμηση.
-   ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα (όχι πολύ ) και όταν κάψει ρίχνουμε τα κομματάκια του χοιρινού.
Τα γυρίζουμε μερικές φορές και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν προσθέτουμε τον κόλιανδρο, σβήνουμε με το κρασί και τέλος τη ντομάτα , αλάτι και πιπέρι
καλή επιτυχία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου